Parlamentari

Cornel_ituCornel ITU – Deputat

Cel mai longeviv deputat din județul Cluj

Cornel Itu a fost elev la Școala Generală Avram Iancu și la Colegiul Național Andrei Mureșanu din municipiul Dej; devine apoi absolvent al Universității Tehnice din Cluj-Napoca, cu diplomă de inginer. Reîntors în orașul natal, devine angajat la Someș S.A.unde parcurge toate etapele, de la stagiar la șef secție, coordonator la Uzina Mecanică, iar în 2002 ajunge director general al societății.

Pe data de 01.02.1996 se înscrie în Partidul Social Democrat, unde ocupă funcțiile de președinte al Organizației Municipale PSD Dej, Prim-vicepreședinte al Organizației Județene PSD Cluj, fiind și membru în Consiliul Național al partidului.

A ocupat mai multe funcții publice: Consilier Local la Dej între 2000-2004; Consilier Județean la Cluj între 2004-2008; din 2008 este membru al Camerei Deputaților. Este membru al Comisiei Economice de Reforma și Privatizare din Camera Deputaților si al Delegației Parlamentului României la Inițiativa Central-Europeană – Dimensiunea Parlamentară. Face parte, de asemenea, din Grupurile Parlamentare de Prietenie cu Serbia, Islanda și Polonia.

Gabriel Horia NASRA – Deputat

nghAbsolvent al Liceului Teoretic Eugen Lovinescu din București în 2003, apoi al Facultății de Istorie din cadrul Universității București în 2007. În același an se mută în Cluj-Napoca, unde se înscrie la masterul de „Antropologie, socio-antropologie, filosofie, istorie modernă, istorie contemporană” din cadrul Facultății de Istorie și Filosofie din cadrul Universității „Babeș Bolyai” Cluj-Napoca.

În anul 2008 a intrat în Partidul Social Democrat în campania poetului Adrian Păunescu care candida la Senat în nordul județului Hunedoara.

Din iunie 2012 până în iunie 2016 a fost purtător de cuvânt al PSD Cluj. Gabriel Horia Nasra a mai fost președinte al TSD Cluj-Napoca și președinte al PES Activists Cluj.

În prezent, deputatul social-democrat este membru al Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI.

Fost consilier local al municipiului Cluj-Napoca, deputatul Gabriel Horia Nasra este în prezent președintele interimar al PSD Cluj.

Cristina BURCIU – deputat

burciuAbsolventă, în 1992, a Facultăţii de Ştiinţe Economice a Universităţii Babeş-Bolyai, specializarea finanţe-bănci, Cristina Burciu a mai absolvit un master în specializarea management în administraţie, instituţii de credit şi societăţi comerciale la Universitatea Bogdan Vodă.

Deputatul Cristina Burciu a mai absolvit cursul Corporate Accounting, Taxation Issues&Planing, Company Law din cadrul Swinburne University of Technology din Melbourne (Australia) și a obținut certificatul Certificate III in ESL (Academic Purposes) la Box-Hill Institute din Melbourne (Australia).

De la absolvire până în 2013 a lucrat aproape exclusiv în domeniul bancar, având în CV sucursalele turdene ale defunctei Bănci Agricole, dar şi ale Raiffeisen Bank, Piraeus Bank şi Intesa Sanpaolo Bank. Între anii 2003-2004 a lucrat ca finance officer la sucursala Kraft Foods din Melbourne.

Cristina Burciu a fost director economic la Compania de Apă Arieş Turda (CAAT), apoi director general interimar al CAAT.

În prezent, deputatul social-democrat este membru al Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare.

Vasile ILEA – Senator

ilea vasile senatorSenatorul Vasile Ilea este inginer specialist în biotehnologie, calificare obţinută la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, ale cărei cursuri le-a absolvit în 1999.

În perioada 1997 – 1999, Vasile Ilea a fost responsabil fonduri europene la R.A.D.P. Cluj, după dedicându-se integral mediului privat până la data candidaturii la Senatul României.

În prezent, senatorul este președintele interimar al PSD Cluj-Napoca și în Senat, membru al Comisie economice, industrii şi servicii și Comisiei pentru politică externă.

În trecut, Vasile Ilea a fost membru al Partidului Democrației Sociale din România în perioada 1993-2000, apoi membru al PSD din octombrie 2014. În iunie 2016, actualul senator a fost ales consilier județean în cadrul Consiliului Județean Cluj, membru în Comisia de Buget – Finanțe.

Leave a Reply